15 september 2019

Jupiter professioneel vs amateur…

Jupiter gezien met 10 dagen tussenruimte vanuit Pic-du-Midi en HI-Ambacht

Zo dit wordt dan mijn allereerste post hier op het astroblog. Na alle inputs die hier eerder verschenen mag ik het nu zelf gaan proberen. Op 1 oktober (inmiddels al weer 2 weken geleden) was hier in Nederland een extreem goede seeing. Die avond heb ik me dan ook eraan gewaagd om Jupiter eens goed in beeld te krijgen. Tien dagen later zag ik op cloudynights een fantastische opname van J-Luc Dauvergne gemaakt van Jupiter op 10 oktober vanuit Pic-du-Midi met de 1,0m telescoop aldaar. Toen ik deze opname zag kreeg ik wel wat kriebels omdat deze heel erg leek op mijn eigen opname van 10 dagen eerder. Het bleek dat de rotatie van Jupiter in deze dagen ervoor gezorgd had dat bijna hetzelfde beeld door J-Luc was opgenomen.

Reacties

  1. André, gefeliciteerd met je eerste Astroblog en welkom als auteur op de Astroblogs! Je prachtige foto's zijn al regelmatig te zien, maar vanaf nu kunnen we ze uit eerste hand verkrijgen. Nooit gedacht trouwens om ooit nog eens een vergelijking te zien tussen foto's gemaakt op Pic du Midi en in Hendrik-Ido-Ambacht. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: