27 september 2023

Starry night over Stelling Minnis (Kent, UK)

Wij, Hopman Arie, Heidi…werderhelft van, Uw Nedrig scribent plus evenzo onvolprezen  wederhelft van genaamd Elca zijn een weekendje naar het immer zonnige en immer schone Groot Brittanië geweest om ons aldaar geheel en al te laten onderdompelen in al hetgeen dit aangename eiland voor de kust van Europa te bieden heeft……….enne…..voor de liefhebbers van de anglosaksische cultuur en bijbehorende excentriciteiten is dat een waarlijk  bijkans onbehapbare overvloed. Ja..ja….U leest het alweer, den schrijver dezes is een ECHTE  liefhebber met hoogstens als licht vlekje op zijn doorwrocht anglofiele blazoen, een zware tik als het gaat om franse auto’s! Maar goed, dit terzijde…..Na het mogen genieten van een middagje struinen in Canterburry, een ietwat uit de hand gelopen wandeling (je kunt in de Kentse binnenlanden echt verdwalen, oeps!!) en een zeer smakelijke maaltijd in de lokale dorpspub trakteerde “het perfide albion” ons ook nog eens op een kraakheldere sterrennacht. Niet dat we nu gezellig met z’n vieren ons buiten in de ijskoude oostelijke stormwind ons hebben staan te vergapen aan deze fraaie engelse plattelandshemel………..want toen ik ontdekte dat het wel erg kraakhelder was geworden, was het alweer een uurtje of drie des nachts en lag mijn aangename reisgezelschap alreeds lang op één oor,  dromend over spannende engelse landhuizen en hun eventuele spannende bewoners genaamd “Mister Darcy”!! Ikzelve helaas kon weer eens totaal niet de slaap vatten, volledig op tilt geraakt als ik was van alle overweldigende indrukken van de afgelopen dag….(je zou zo’n kind maar krijgen…ha..ha…!!)……na vijftig jaar van dit soort “hyper-getob” uiteindelijk geleerd  hebbende om anderen (en speciaal de getergde wederhelft!) hiermede vooral NIET lastig te vallen en gewoon dan maar effe “iets” nuttigs danwel onnuttigs te gaan doen, ben ik naar buiten gegaan en heb een paar plaatjes van de fraaie Kentse sterrenhemel geschoten, waarvan deze, met daarop het sterrenbeeld de Stier en de open sterrenhoop M45 er ééntje van is. Omdat ik helemaal niets bij me had (zelfs geen statief) behalve mijn ” Bloody tourist Digital single lens reflex camera”  heb ik deze met behulp van een paar boeken zo en zo kwaad als het kon op het “te schieten” stukkie hemel gericht en vervolgens op ISO 800 20 seconden belicht……Net genoeg om dit astrofotografisch aandenken aan een fantastisch weekend in Engeland vrijwel “streeploos” ( U weet wel, Moeder Aarde heeft nu eenmaal die “nare” gewoonte om niet effe stil te willen staan bij een tijdopname!!) op de gevoelige plaat te krijgen. Zo….en nu gauw naar buiten om na lange tijd “vriendje Jupiter” met de webcam weer eens proberen te verschalken………wish me luck..and..break a leg and all that. Cheerio!!

Share

Comments

  1. Ja ja, dat was mij een weekendje wel, daar in het zonovergoten Kent in Zuid-Oost Engeland. Een heerlijk weekend mag ik wel zeggen, afgezien dan van een iets uit de hand gelopen – of beter nog: een uit de voet gelopen – wandeltochtje door de bossen bij Stelling Minnis.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: