17 september 2019

Koninklijke onderscheiding voor sterrenkundige Vincent Icke

Burgemeestere Lenferink spelt Icke de versierselen op. Links Ickes dochter.

Volkomen overdonderd was prof.dr. Vincent Icke, toen burgemeester Henri Lenferink het woord tot hem richtte en hij in de gaten kreeg dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Enkele minuten later speldde Lenferink Icke de versierselen op horend bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het was niet toevallig dat Icke zijn Koninklijke onderscheiding kreeg bij de heropening van de gerestaureerde Sterrewacht, op 26 oktober, want hij was een van de medeoprichters van de Stichting tot behoud van de Sterrewacht, die ijverde voor de restauratie. Lenferink roemde de vele verdiensten en kwaliteiten van Icke. Niet alleen is hij een uitstekend wetenschapper, docent en mentor, hij is daarnaast zeer goed in het populariseren van wetenschap. Icke heeft op vele manieren de schoonheid van het heelal en het belang van de sterrenkunde breed uitgedragen, onder meer in televisieprogramma

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.