21 oktober 2020

Exoplaneten waarnemen uit ons koude kikkerland? Het kan!

Maandag 31 oktober 2011.

Dit wordt de dag waar ik al een tijdje op hoop! Recent ben ik in de weer gegaan met het meten van variaties van sterhelderheden en dat leverde

Comments

 1. André, wat een fantastische en naar mijn idee unieke waarneming van een exoplaneet in ons koude kikkerlandje. Ongelofelijk dat je met je apparatuur in staat bent om verschillen tot 0,005m waar te nemen. Heel erg knap hoor. Eh… voor de lezers: het gaat om de exoplaneet Qatar-1b, die pas vorig jaar is ontdekt.

 2. Ferry Zijp zegt

  Beste Andre,

  Na je inspirerende verhaal op de astrofotografiedag ben ik gelijk op zoek gegaan naar bronnen om e e n en ander zelf ook eens te proberen dus kwam ik op je blog terecht en dat doen inmiddels vast meer mensen! Helaas werkt bij mij de link (https://www.astroblogs.nl/wp-content/uploads/2011/11/qatar1b_311020111.jpg) naar je tweede plaatje niet meer. Misschien kun je dat even repareren? Bedankt!

  Cheers,

  Ferry

 3. Klopt, zat een .jpg teveel in het adres. Link werkt nu wel, al is het hetzelfde plaatje als de eerste link, in een kleiner formaat. Is dat de afbeelding die je zocht?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: