19 juli 2024

Hatsekidééé: Deep Sky Video’s!

Credit: Brady Haran.

Soms denk je wel eens bij jezelf ‘goh, dat ze daar nou niet eerder mee zijn begonnen?’ Zoals het idee om een videoserie te starten die gaat over Deep Sky waarnemingen [1]Eh… even voor de non-deep sky-ologen onder de Astroblog-lezers: deep sky wil zeggen het waarnemen van objecten die geen ster of planeet zijn en die zich ver buiten het zonnestelsel of … Lees verderBrady Haran, de bedenker van de sixty symbols video’s, was zo ingenieus om dat eenvoudige idee om te zetten in daden en te starten met de Deep Sky Video’s. Hieronder de preview.

Dat belooft wat voor de eerste echte aflevering! 😀 Op YouTube is ook al een Deep Sky Video-kanaal te vinden. Bron: Astropixie.

Voetnoten

Voetnoten
1 Eh… even voor de non-deep sky-ologen onder de Astroblog-lezers: deep sky wil zeggen het waarnemen van objecten die geen ster of planeet zijn en die zich ver buiten het zonnestelsel of zelfs buiten ons melkwegstelsel bevinden. Hieronder vallen met name melkwegstelsels, sterrenhopen, bolvormige sterrenhopen, nevels en gaswolken.
Share

Comments

  1. Leuk. Een hele docu-serie of zo iets?

  2. Geen idee. Of ze gaan afzonderlijke objecten bespreken, of bepaalde soorten objecten of hóe je deep sky objecten moet waarnemen. Of nog beter: alle drie. Die Sixty Symbols video is ook erg gevarieerd, ik heb daar menig Astroblog aan gewijd.

  3. En hun eerste video (over M1) staat online! 🙂

  4. Cockie, thanx voor de tip. Hier is die film over de Krabnevel:

    http://youtu.be/lBfCQt6TTms

Speak Your Mind

*