2 december 2023

Mission X: train mee met astronaut André Kuipers!

Het logo van mission X. Credit: ESA

ESA-astronaut André Kuipers gaat vanaf 21 december ruim vijf maanden naar de ruimte. Als hij in het internationale ruimtestation woont, moet hij veel sporten en gezond eten. Dat is belangrijk voor een astronaut. Wil jij net zo fit zijn als André Kuipers? Train dan met hem mee tijdens Mission X. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen. Mission X begint in de eerste week van februari. André Kuipers geeft zelf het startschot vanuit het internationale ruimtestation ISS. Hij is natuurlijk de perfecte ambassadeur, want hij is astronaut, maar ook arts. André Kuipers roept nu al alle schoolkinderen van Europa op om zich in te schrijven voor Mission X. Dat is heel eenvoudig en het kost niet veel tijd. Inschrijven kan tot 7 december (onderin lees je hoe dat moet). Mission X is een initiatief van verschillende ruimtevaartorganisaties in de hele wereld. Zestien landen doen mee, waaronder Amerika, Japan, Zweden, Duitsland en Frankrijk. In Nederland wordt Mission X georganiseerd door ESA en het Netherlands Space Office (NSO). Tijdens de eerste Mission X konden twaalf scholen meedoen, met in totaal bijna vijfhonderd leerlingen. Ze deden trainingsmodules waarmee punten te verdienen waren. Zo kwamen ze veel te weten over coördinatie, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen en kracht. Nu is Mission X terug. Groter, beter, met een mooiere website en een speciale boodschap van André uit de ruimte.

Sporten is belangrijk

André Kuipers op de hometrainer. Credit: ESA

André Kuipers nodigt álle leerlingen van groep 4 t/m 8 in heel Nederland uit om deel te nemen aan Mission X: ‘Ik hoop natuurlijk dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland met mij meetrainen. Want gezond eten en sporten is heel belangrijk. Niet alleen voor astronauten, maar voor iedereen! Als je gezond bent heb je veel meer energie om leuke dingen te doen. En je wordt minder snel ziek.’ De leerkrachten die met hun klas meedoen aan Mission X krijgen hiervoor ondersteuning van het NSO en ESA. Kijk nu vast op de website voor een indruk van de tweede editie van Mission X. Via deze website worden ook in de komende editie materialen beschikbaar gesteld. En teams kunnen zelf berichten insturen om te laten zien hoe het met de training gaat. Schoolklassen kunnen zich als team opgeven voor Mission X. Dat doe je zo: Naam van jouw leraar, naam en adres school, email adres, telefoon nummer. We zijn ons er van bewust dat jouw leraar misschien niet de tijd heeft om deze informatie voor 7 december te geven, dus er is een bepaalde mate van flexibiliteit.

  1. Verzin een mooie naam voor je team. 2. Schrijf op waarom je mee wilt doen. 3. Maak een foto van jouw team. Stuur dit alles in een e-mail vóór 7 december 2011 naar: Cristina Olivotto.  Bron: ESA.
Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: