21 juni 2024

Een besneeuwde lancering van de Sojoez TMA-22

Vanmorgen om 6.15 uur Nederlandse tijd zijn de astronauten Dan Burbank, Anton Shkaplerov en Anatoly Ivanishin de ruimte in gebracht met een Sojoez TMA-22, gedragen door een Sojoez FG-draagraket, die vertrok vanaf de lanceerbasis Bajkonoer Cosmodrome in Kazachstan. De omstandigheden waaronder de lancering plaatsvond waren winters: de gehele basis lag onder een dik pakket sneeuw. Kijk maar naar de beelden:

Woensdagochtend 16 november om 07.33 uur zal de TMA-22 capsule arriveren bij het ISS en vastkoppelen aan de Russische Poist-module van het ISS, waarna de drie astronauten begroet zullen worden door de drie overgebleven leden van ISS-expeditie 29, Mike Fossum, Satoshi Furukawa en Sergei Volkov. Bron: SpaceRef.

Share

Comments

  1. En hier kunnen ze niet eens een trein laten rijden met een paar cm sneeuw -_-'

  2. Ja hihihi, inderdaad. Het valt mij ook op dat de Amerikanen bij de lanceringen met de Space Shuttles beducht waren voor het minste zuchtje wind of wolken partij. Hoeveel lanceringen zijn er niet op het laatste moment afgeblazen omdat de weer-baas van de NASA – Katherine A. Winters, what's in a name – de omstandigheden te risicovol vond. En de Russen? Die lanceren nog een Sojoez als er een regelrechte blizzard van de Noordpool woedt. 🙂

Speak Your Mind

*