20 juni 2024

AstroFest 2012, we komen d’r aan!

Treinkaartjes voor AstroFest 2012

Op 10 en 11 februari 2012 wordt in de Kensington Conference Hall in Londen het jaarlijks terugkerende AstroFest gehouden, een grootscheeps evenement van lezingen, markt en tentoonstelling op het gebied van sterrenkunde. Ze kunnen daar in Londen alvast hun borst nat maken, want Wim Bijl, Jan Brandt en ik zijn van plan AstroFest te bezoeken en dat te combineren met een paar leuke tripjes in en rond Londen. Wij hebben eerder al een poging gedaan om richting AstroFest af te reizen, maar die poging strandde februari 2009 op Rotterdam Airport, waar we na een uur of wat taxiën op het lanceerplatform 39A eh.. de landingsbaan te horen kregen dat de vlucht niet doorging vanwege ernstige sneeuwval in Engeland. Dit keer echter zal zelfs een blizzard vanuit Antartica of een duikbotenoorlog op de Noordzee ons niet tegenhouden, want we gaan met de trein naar Londen, via De Tunnel. Ik kreeg vandaag de tickets van de NS, drie stuks, yes! OK mensen, en waarom moet dit drietal nou per sé naar dat gebeuren in Londen, waar enkele maanden later de Olympische Spelen gehouden gaan worden? Nou, de reden is simpel: a. omdat Hanny van Arkel er een lezing gaat houden over Hanny’s Voorwerp en b. omdat Hanny van Arkel er een lezing gaat houden over Hanny’s Voorwerp. Snappie? Oh ja er is nog een derde reden: een Engelse ex-politicus genaamd Lembit Opik schijnt te gaan betogen dat niet Jan Hendrik Oort de ontdekker is van de Oort Wolk, maar dat dat één of andere Engelsman is, vast familie van die Opik. Nou, jullie snappen natuurlijk al dat niemand komt aan ONZE Oort Wolk, dus daar wil dit Hollandsche en Vaderlandschlievende trio graag getuige van zijn. 😀 Afijn, we moeten nog even ergens in Kensington area een hotelletje boeken (suggesties?) en dan nog een paar maanden geduld hebben. AstroFest, we komen d’r aan!

Share

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Hear..hear..!!!!!!!

Speak Your Mind

*