1 oktober 2020

Aha, NSV 11749 blijkt ook een VLTP te zijn geweest

De lichtcurves van de drie bekende VLTP's

Ja ja mensen, we zijn weer bij de afdeling cryptotitels. “NSV 11749 blijkt ook een VLTP te zijn geweest“, tsja, daar valt natuurlijk geen touw aan vast te knopen. En dan te bedenken dat we het hebben over iets dat zich meer dan honderd jaar geleden heeft afgespeeld, ergens tussen 1899 en 1914. Is dat interessant, nu anno 2011? Yep, dat is het zeker. Laat mij het even uitleggen.

Comments

  1. Ja, ik heb Andre zijn presentatie op de astrofotografiedag te Mijdrecht aandachtig gevolgd. Het is geweldig wat je als amateur astronoom kan bereiken in een sterk lichtvervuild gebied bij Rotterdam.

  2. Ja, dat kon je je vroeger toch niet indenken, dat je onder de rook van Rotterdam in staat zou zijn om variaties in de lichtcurve te meten met een precisie die André weet te bereiken en dat je daarmee ook nog eens planeten die om andere sterren draaien kan detecteren. André is meer een soort 'ama- prof'. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: