23 september 2018

Zoem zoem, Higgs geruchten blijven voortduren

ATLAS en CMS en een simulatie van een botsing tussen protonen, waarbij een Higgs boson ontstaat

Eergisteren vertelde ik jullie over de aankondiging die is gedaan van enkele presentaties die bobo’s van het Europese onderzoeksinstituut CERN op 13 december a.s. zullen geven over de speurtocht naar het Higgs boson, het beroemde ‘God deeltje’. De bazen van de ATLAS- en CMS-detector, verbonden aan ‘s werelds grootste deeltjesversneller de Large Hadron Collider (LHC), houden dan ieder een half uur durend praatje, waarin ze de laatste resultaten zullen bespreken. Sinds dat moment is er veel gezoem in de vele blogs, die door in- en outsiders uit de wereld van natuurkundigen worden bijgehouden. De laatste geruchten zeggen dat er sprake zou k

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.