25 augustus 2019

Laatste roddels vóór de CERN-presentaties over het Higgs boson


Morgen (dinsdag 13 december 2011) vanaf 14.00 uur worden bij CERN in Gen

Reacties

 1. Bijna dagelijks lees uw blog met veel plezier.

  dus ook alles wat u schrijft over het Higgs-boson.

  Maar waarom elke keer dit het god-deeldje genoemd?

  Higgs zelf nam hier toch duidelijk afstand van?

  bent u zo religieus? Zo ja:Is god is zwaartekracht?

 2. Als bewerken goed functioneerde dan had ik van die g een l gemaakt..;-)

  • @Appie, Ik heb het niet verzonnen dat men het Higgs deeltje het God deeltje noemt. De natuurkundige en Nobelprijs-winnaar Leon Lederman was de eerste die het zo noemde en na hem vele anderen. Ik kan het natuurlijk negeren en constateren dat Peter Higgs het zelf liever niet zo zou noemen, maar ik geef gewoon aan dát die term gebruikt wordt. Zelf hanteer ik overigens gewoon de term Higgs boson, zoals je ziet. En het is inderdaad raar dat bewerken niet werkt. Ik heb dus zelf maar even de verbetering gedaan.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: