24 september 2018

Russen maken zich op voor ‘re-entry’ van Phobos-Grunt sonde

Russen verwachten een terugkeer van Phobos-Grunt

Ondanks verwoede pogingen om nog contact te krijgen met de sonde Phobos-Grunt – sinds de lancering op 8 november in een niet bedoelde baan om de aarde terechtgekomen, Marsmaantje Phobos was het eigenlijke doel – maakt de Russische organisatie voor ruimtevaart Roscosmos zich op voor een terugkeer van de sonde in de damprking, een terugkeer die onherroepelijk het einde ervan zal betekenen. De verwachting is dat dat vroeg in januari 2012 zal gebeuren. Roscosmos houdt nog een klein hoopje voor contact, vooral omdat sinds gisteren de sonde in z’n baan om de aarde direct zonlicht opvangt, waardoor de batterijen weer op kunnen laden en hierdoor de communicatie wellicht weer hervat kan worden. Voor de re-entry van Phobos-Grunt wil Roscosmos berekenen waar en wanneer de sonde de dampkring zal binnendringen. Van belang is dat de brandstoftanks tonnen zeer brandbare

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.