29 september 2022

Een video timelapse van Venus met m’n telefoon gemaakt

Ik heb begin van deze avond met m’n mobiele telefoon een timelapse video gemaakt. Toen ik na m’n werk thuis kwam was de zon volgens mij al net onder, maar de hemel was nog mooi rood gekleurd. Snel mijn mobieltje (Samsung Galaxy S2) boven op de vensterbank gelegd en de App Lapse It gestart, waarmee je gemakkelijk filmpjes kunt schieten. Iedere 5 seconden wordt een foto gemaakt (kan je instellen hoor) en met een framerate van 30 per seconde levert dat na ruim 600 foto’s een filmpje op van zo’n 20 seconden lengte. Hier het allereerste resultaat, waarop je op een gegeven moment Venus aan de hemel ziet. Zet ‘m op 720px (HD), als dat niet automatisch gaat.

Comments

  1. Leuk zeg, Je hebt tegenwoordig geen bijzondere spullen meer nodig om zoiets moois te maken. Wie had dat 5 jaar geleden gedacht dat je dat zo met je moblieltje zou kunnen doen.

    • Ja, een kind kan de was doen. Ik heb trouwens gisteren een nieuwe gemaakt, die ik persoonlijk nog wat mooier vind, vooral door de straaljagers die links als ware meteoren voorbij lijken te razen (zet aantal pixels even op 720HD):Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: