Een berichtje uit de (g-)astronomische keuken. We hadden al ruimtebier en chocolade planeten, maar daar kunnen we een nieuw culinair hoofdstuk aan toevoegen. Want sinds kort is er een nieuwe wijnsoort op de markt beschikbaar met een heus kosmisch tintje: Meteorito. De producent ervan is de Engelsman Ian Hutcheon, die een eigen wijngaard in Chili heeft, ergens in de Cachapoal vallei. Hutcheon is ook in sterrenkunde geïnteresseerd en van een Amerikaanse verzamelaar heeft hij een meteoriet geleend van bijna 8 cm doorsnede, die zo’n 6000 jaar geleden neerkwam in de Atacama woestijn in Chili, vlakbij de plek waar zich de grote submillimeter-telescoop van ALMA bevindt. Wat Hutcheon met die meteoriet doet is het volgende: die wijn ligt een jaar lang te rusten in een groot houten vat en daarin ligt ook die 4,5 miljard jaar oude meteoriet. Die geeft tijdens dat rijpen van de wijn z’n unieke smaak af en dat zorgt er voor dat deze wijn niet alleen soepel over de tong rolt, prikkelend aromatisch is, maar ook een vleugje… meteoriet heeft. Mmmmm, hoe zou dat toch smaken? Als je de wijn wilt kopen kan je maar op één plek op aarde terecht: in het Centro Astrononomica Tagua Tagua, het eigen observatorium dat Hutcheon in 2007 in Chili begon. Bron: Space.com.
Speak Your Mind