21 september 2019

Help mee de New Horizons op een postzegel te krijgen

Help mee de New Horizons op een postzegel te krijgen

De op 19 januari 2006 gelanceerde sonde New Horizons van de NASA is onderweg naar de dwergplaneet Pluto. Op 14 juli 2015 zal New Horizons daar aankomen. De sonde is het snelste ruimtevaartuig dat ooit gelanceerd is. In maar liefst negen uren (16,26 km/sec) werd de Maan al gepasseerd – tien keer sneller dan de Apollo’s er over deden – en nu wordt met een vaartje van zo’n 1,33 miljoen km per dag (!) afgestevend op Pluto. In de Verenigde Staten wordt momenteel een poging ondernomen om een postzegel uit te laten brengen met de afbeelding van new Horizons er op en die ook officieel te laten gebruiken. De initiatiefnemers van deze actie zien diverse redenen om de actie te rechtvaardigen. Zo zal Pluto de allereerste ijsachtige dwergplaneet zijn die bezocht wordt door een ruimtevaartuig, zijn Pluto en z’n begeleider Charon eigenlijk twee dwergplaneten in

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.