5 augustus 2020

CDF heeft de massa van het W boson gemeten: 80387 MeV

Met de CDF detector van de Amerikaanse Tevatron deeltjesversneller van Fermilab hebben ze de massa van het W boson – de drager van de zwakke wisselwerking – gemeten en de uitkomst is 80.387

Comments

  1. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

    Toch vertelt mijn 'gut' me dat het Higgs-boson niet bestaat en dat onze kennis van elementaire deeltjes een paar fundamenteel verkeerde aannames bevat. Maar ja, een 'gut feeling' zonder bewijs zegt natuurlijk helemaal niets.

  2. In m'n blog had ik het er nog over dat Tomasso Dorigo sceptisch was over het Higgs boson en dat de gemeten waarde van het W boson niet resulteerde in een massa van het Higgs boson van rond de 125 GeV. Maar in een vandaag verschenen blog is Dorigo kennelijk op andere gedachten gekomen, want nu beweert hij "everything is consistent with a Higgs boson of mass in the 125 GeV ballpark". Kennelijk hebben de bloggers onder de natuurkundigen nu de 'guts' te denken dat het wel degelijk bestaat. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: