11 juli 2020

Zó ver is menselijke radiostraling in het Melkwegstelsel gekomen

In 1895 begon de Italiaan Guglielmo Marconi z’n experimenten met draadloze telegrafie. Vanaf dat historische moment begon feitelijk de door mensen gegenereerde radiostraling. Die straling breidt zich met de lichtsnelheid naar alle kanten toe uit, ook richting de ruimte. Adam Grossman en Nick Risinger hebben die afstand gevisualiseerd door een blauwgekleurd bolletje in te kleuren met een straal van 100 lichtjaar in een sterrenstelsel, dat de Melkweg moet voorstellen, op de plek waar zich ongeveer het zonnestelsel bevindt (dubbelklikken voor de grote versie):

Comments

  1. In het verlengde van dit bericht, hier een paper over wat ET moet doen om aardse tv-programma's te kunnen zien (bv "I love Lucy)…

    http://www.lscheffer.com/tv.pdf

  2. Zijn er nu al aanwijzingen waar we de hemel kunnen vinden ?.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: