23 september 2018

Leuk, zo’n maanboom in je tuin

Een Maanboom bij het Goddard Space Flight Center (GSFC)

Met de Apollo 14 missie in 1971 vlogen niet alleen de astronauten Alan Shepard, Jr., Stuart Roosa en Edgar Mitchell mee. Terwijl op de maan Shepard en Mitchell in het gebied genaamd Fra Mauro maanmonsters verzamelden vloog boven hen Roosa in de “Kitty Hawk”, de Command Module (CM) van de missie, 34 rondjes om de maan. Aan boord van de CM bevonden zich zo’n 500 zaden van bomen, meegenomen om te kijken welke invloed gewichtloosheid had op organismen. Nadat de drie astronauten op 9 februari 1971 met een plons in de Stille Oceaan terugkeerden op aarde werden de zaden naar ‘Forest Service stations’ in Mississippi en Californi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.