3 december 2023

Astrofotografie zonder poespas

Voorkant van het maartnummer van Zenit. Credit: St. de Koepel

Geachte lezer, graag even uw aandacht voor Zenit, het populair-wetenschappelijk maandblad over sterrenkunde, weerkunde, ruimteonderzoek en aanverwante wetenschappen. In het maartnummer daarvan staat het artikel ‘Astrofotografie zonder poespas’. Niet alleen interessant om te lezen, omdat het laat zien hoe je met eenvoudige middelen – een camera en een statief – mooie foto’s van bijzondere objecten kunt maken, zoals planeetsamenstanden en stersporen (zoals de foto die op de voorkant prijkt), maar ook meldenswaardig omdat het geschreven is door Paul Bakker en Peter Pulles, het duo astrofotografen dat ik o.a. ken van de sterrenkundevereniging Huygens. En met die middelen weten ze prachtige dingen vast te leggen. Zo zag ik afgelopen weekend nog een foto van Paul, die hij ergens onderweg richting Drenthe nam van het trio maan, Venus en Jupiter. Een schitterende foto, die mooi zou staan op de Astroblogs. Hint hint hint. 😉 Mijn aanbeveling is om dat blad te kopen – € 5,65 bij de betere bladenboer – en te gaan lezen.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: