16 april 2024

Een nevelige Sterrenkijkdag bij Huygens

De sterrenkijkdagen bij Huygens

Ik was gisteravond even een kijkje wezen nemen bij de Landelijke Sterrenkijkdag bij Chr. Huygens in Papendrecht. Het weer werkte helaas niet mee, het was behoorlijk nevelig en dat zorgde er voor dat buiten slechts de helderste objecten konden worden gezien: de maan, Venus en Jupiter, Mars, Alcor en Mizar en de Pleiaden. Voor ander kijkgenot was het weer niet geschikt. Binnen was het echter kraakhelder en had Huygens voor een aantrekkelijk programma gezorgd. Er was een verkoopstand en Paul Bakker hield daar voor de ruim 40 aanwezigen een praatje over wat je allemaal aan de hemel kunt zien. Het is voor iedereen te hopen dat het vandaag beter weer zal zijn, ook overdag om de zon te kunnen laten zien middels het zonne-observatorium Helios. Maar ja, als ik nou naar buiten kijk ziet dat er helaas pindakaas niet zo best uit.

 

Share

Speak Your Mind

*