12 augustus 2020

Fotosessie van Leo-triplet

Ok

Comments

 1. Jan, gefeliciteerd met je allereerste Astroblog! En wat voor eentje: niet alleen een geweldige foto van het triplet in Leeuw, maar ook nog eens een timelapse video. Geweldig! Heb je daar ook zo'n app voor gebruikt op je telefoon, als ik onlangs nog gebruikte of gebruik je daar een ander proggie of app voor? Oh ja, ik heb je gelijk in de eregallerij der gallerijen gezet: het rijtje auteurs van de Astroblogs. 😀

 2. Ha, ha, Arie, bedankt.

  Geen speciale app, maar speciale HD-videocamera met timelapse functie voor gekocht en eentje die ook bijzonder lichtgevoelig is, want in werkelijkheid was het niet zo licht in mijn achtertuin als dat het op de video staat. Ik ben ook gek op timelapse video's en wil daar ook vaker mee gaan experimenteren.

  Bedankt voor de compliment.

 3. Heb je HD-videocamera's met timelapse functies? Goh, wist niet dat die dingen bestonden? Heb je een merk? En wat moeten die camera's in de winkel kosten? Ben ook wel nieuwsgierig, want zo'n telefoon is wel leuk, maar erg ongevoelig.

 4. Ja, deze was gemaakt met een JVC Everio GZ-HM845BE. (wat een type nummers verzinnen die fabrikanten altijd zeg) Dat is een full HD videocamera met div. leuke extra's waaronder die timelapse functie. Enige nadeel is dat je ook meteen een nieuwe PC moet aanschaffen omdat je alleen op de allersnelste PC's met full HD kan monteren zonder gefustreerd te raken.

  Dus voor mij zijn de kosten: 450,- voor de videocamera en 1500,- voor een nieuwe PC. (deze laatste nog niet aangeschaft)

 5. Het is zeker dat renderen dat enorm veel tijd kost. Dat merk ik ook al aan m'n Samsung Galaxy SII, waarmee ik de Lapse It app gebruik. Veel tijd gaat zitten in het renderen van de video.

 6. Cris Krikke zegt

  Vet cool 🙂 die opstelling.

 7. Heel leuk gedaan Jan! Je zei al dat je dit ging doen, maar dit is nog veel mooier dan ik verwacht had….

 8. Dank voor jullie leuke reacties. Ik vond het ook best een geslaagd filmpje geworden. Nu de foto nog iets verbeteren in de nabewerking en ik ben zelf helemaal tevreden.

 9. Anoniem zegt

  Hé Jan,

  Hier (s)preekt uw verdrongen naamgenoot……eh…Hou hier eens heel rap mee op….Ik duld geen concurrentie hoor….een beetje over mijn lijk "het lievelingetje van de baas (Adrianus V) lopen staan te uithangen"…..want..eh…anders geeft ik alsnog jouw adres door aan Mevrouw Schuring voor een extra straflesje Duits….ha..ha…!!!

  Maarre…..evenzo toch van harte welkom bij "de moeder aller Astroblogs"!

  • Zeg Jan, eh… sinds wanneer beginnen we hier anoniem te reageren? Kruip je gelijk in je schulp als een naamgenoot co-astroblogger wordt? 🙂 En wie is mevr. Schuring? Oh wacht, jullie hebben bij elkaar in de klas gezeten, nietwaar? Niet wetend van jullie gezamenlijke interesse in alles wat daarboven gebeurt.

 10. de enige ECHTE Jan zegt

  Zo….is dit "inverse anoniem" genoeg????

  Ah….Mevrouw Schuring was lerares Duits op MAVO groenendijk alhier in Dordrecht alwaar mijn waarde naamgenoot et moi tesaam gebroederlijk op school hebben gezeten. Het enige verschil toendertijd was dat den schrijver dezes in tegenstelling tot mijn geachte collega astroblogger alreeds ruiterlijk astronomisch uit den kast was gekomen. Iets wat overigens zeer werd gewaardeerd door die bewuste mevrouw Schuring omdat zij ook met een behoorlijk zware "astrotik" was behept…..en o.a. daarom heeft DEZE Jan, tijdens de duitse les zeer zeker het lievelingetje van de juf(!!), voor duits altijd astronomisch hoge cijfers gehaald…..terwijl "die andere Jan" wat cijfers betreft altijd in de diepste spelonken van het zwarte gat der duitse taal heeft moeten bevakkeren…..ha….ha…!!!

 11. voor mevrouw Schuring was het het hele jaar door Carnaval
  alaaaaaaaaaaaaaaaf

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: