2 juli 2020

De weersverwachting voor woensdag 6 juni 2012

Ik heb het vaker gezegd: zet een dikke streep onder woensdag 6 juni 2012 in je zakagenda. ‘En waarom dan?’ hoor ik jullie hier luidkeels roepen. Nou simpel: je moet die dag ‘s morgens vroeg uit je nest omdat je dan een Venusbedekking kunt meemaken. Die dag trekt namelijk gezien vanaf een groot gedeelte van de aarde de planeet Venus voor de zon langs, iets wat je hieronder in de infografiek ziet. En waarom moet je dat vet onderstrepen in je agenda en moet je vroeg uit de veren? Kan je niet gewoon tot de volgende keer wachten? Ha, da’s nou precies het probleem: die Venusbedekkingen zijn h

Comments

  1. Hoe laat?

  2. Hoe laat? Hoe vroeg zal je bedoelen? 🙂 De zon komt die dag om ongeveer 05.20 uur op. De transitie is dan al bezig. Hoe laat de zogenaamde "laatste inwendige aanraking" plaatsvindt – da's het moment dat het Venusschijfje de zonrand bereikt en de uittreding volgt) – is wat verwarring: op blz. 50 van de sterrengids 2011 staat bij 6 juni dat het om 06.37 uur is en op blz. 53 staat in dezelfde gids dat het om 06.31 uur is. Maar hoe dan ook, je moet je wekker zetten die dag.

  3. En hopen dat het onbewolkt is…

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: