24 september 2020

ATV-3 Edoardo Amaldi in de ruimte: bekijk ‘t effe!

ATV-3 door Marco Langbroek

Gisterochtend is het derde Automated Transport Vehicle gelanceerd, het onbemande bevoorradingsruimteschip, dat het ISS moet voorzien van de broodnodige lading, zoals tandenborstels en legosteentjes. Da’s de ATV-3 Edoardo Amaldi. Nou weet heel Nederland inmiddels wel dat Andr

Comments

  1. De reden dat in de Heavens-Above tijden vanaf 29 maart de tijden van de ATV-3 en ISS niet precies overeenkomen, is (onder andere) dat Heavens-Above voorspellingen geeft op basis van de huidige ATV-3 (en ISS) baan en dus geen rekening houdt met toekomstige baanmanoeuvres.

    Om die reden zijn de voorspelde tijdstippen ook niet erg betrouwbaar: de overkomst van ATV-3 kan in werkelijkheid vele minuten afwijken van wat in bovenstaande tabel staat.

    Vanochtend bijvoorbeeld was hij ruim 4 minuten later dan een voorspelling op basis van de baanelementen van de voorgaande middag, zoals die ook in de tabel hierboven staat: in de tabel staat voor 24 maart 5:50 maar in werkelijkheid was het 5:54.

  2. Ander voorbeeld: voor morgenochtend 25 maart geeft jouw tabel op baangegevens van (denk ik) gisteren 6:53. Maar het is op basis van de meest recente baan van vanmiddag 6:56 (ned. tijd). En door mogelijke manoeuvres tussen afgelopen middag en morgenochtend kan de werkelijke overkomst tijd ook dáár vervolgens weer enkele minuten van afwijken….

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: