19 juli 2024

Maansikkel + Jupiter + Venus = oooooooohhhhhhhh

Wie vanavond naar de westelijke avondhemel kijkt ziet daar – zoals gezegd – een prachtig trio aan de hemel staan: de smalle maansikkel, Jupiter en Venus. Ik heb m’n camera snel gepakt en bovenstaande foto gemaakt, acht seconden belicht. Links van de maan staat Jupiter, daarboven Venus. En nog een paar trails van straaljagers, om het plaatje compleet te maken. Van de maan zie je trouwens niet alleen het – overbelichtte – sikkeltje, maar ook de rest van de maan. Dat is het asgrauw schijnsel, welke ontstaat doordat de aarde zonlicht richting de maan kaatst en daarmee de donkere nachtzijde van de maan verlicht.

Share

Comments

  1. Anoniem zegt

    Ik zag het en dacht nog een foto te maken. Heel mooi.

  2. Anoniem zegt

    mooie foto! alleen die trails van straaljagers zijn echt geen trails van straaljagers maar noemen ze ook wel chemtrails :(. let maar goed op de lucht. vooral overdag

  3. Deze trails waren binnen een paar minuten verdwenen. Dan zijn het toch gewoon condensatie-trails – kortweg contrails? En dát er chemtrails zouden zijn is toch ook maar een vermoeden, geen feit? Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Chemtrail voor de lezers die geen idee hebben waar dit over gaat.

Speak Your Mind

*