Site pictogram Astroblogs

Timelapse sterrenhemel boven de duinen van Renesse

Na al die nachten van foto’s maken van Sterrenstelsels en Nevels door de telescoop, dacht ik deze keer eens foto’s vanaf statief te maken van de heldere sterrenhemel boven de duinen van Renesse (Zeeland).

Sterrenhemel boven Renesse (Zld)

We waren daar een weekendje in een vakantiehuisje pal aan de duinen en ondanks dat het bijzonder donker en helder was, was de weersvoorspelling dat het mistig zou gaan worden. De eerste nacht was ik druk bezig geweest foto’s te schieten, maar dit keer had ik – met het vooruitzicht op mist – geen zin mijn telescoop hele nacht op te stellen en wilde een keer proberen om van de sterrenhemel aan de zuid-westelijke horizon allemaal foto’s achter elkaar in een timelapse te zetten.

Sterrenhemel-Renesse-24-3-2012

Totaal 600 jpeg-foto’s geschoten met 20 sec. tijdsinterval verwerkt tot een filmpje van 23 sec. Doorgegaan totdat plotsklaps de mist op kwam zetten. Gemaakt met een Canon 450D en bijhorende kit-lens op widefield op een statief gezet en met USB-kabeltje naar de laptop voor het verzamelen van de foto’s…Te zien zijn achtereenvolgens (van rechtsonder naar linksboven): de Maan, Jupiter, Venus, sterrengroep Pleiaden, sterrenbeeld Ram en Sterrenbeeld Orion. Jan H.

FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten