15 juli 2024

Star Party op 28 april markeert begin renovatie Dwingeloo telescoop

De Dwingeloo radiotelescoop

Het Planetron Cinedome in Dwingeloo en CAMRAS, de stichting die de Dwingeloo Telescoop beheert, organiseren op zaterdag 28 april, de internationale dag van de astronomie, een Star Party. De Star Party bundelt culinaire kwaliteit met de unieke duisternis van het Dwingelderveld, de bijzondere belevenis van een Sterrenkijkavond in Planetron Cinedrome, leerzame spelletjes bij RCN de Noordster, een huifkartocht en de unieke uitstraling van de radiotelescoop. Afsluitend zal wethouder van erfgoed en cultuur Anry Kleine Deters de Dwingeloo Radiotelescoop uitschakelen . Vanaf dat moment ondergaat het 56 jaar oude historisch rijksmonument van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie, een intensieve restauratie. Vrijwilligersorganisatie CAMRAS en het Planetron Cinedome organiseren de Star Party samen met recreatie-ondernemers uit de omgeving.?De avond begint bij Hotel Wesseling of Grand Caf

Share

Comments

  1. Fabricius zegt

    Zeer interessant!
    Vreemd genoeg is op de websites van Planetron en CAMRAS niets te vinden over deze Star Party…

  2. Tsja, ik kreeg een kant en klaar persbericht via de mail van André van Es, de voorzitter van CAMRAS. Er stond geen embargo bij, dus ik dacht ‘hup publiceren maar’.

  3. Klopt, je kunt het beste kijken op http://www.sterrenstad.nl hoewel het ook nog op de CAMRAS website komt hoor!

Speak Your Mind

*