7 juni 2023

Groningen krijgt 3D full-dome theater: het Infoversum

Impressie van het Infoversum. Credit: RUG/Infoversum

Vanmiddag worden in Groningen de plannen gepresenteerd voor het Infoversum: een 3D full-dome theater, waar wetenschap, bedrijfsleven en cultuur samenkomen in de binnenstad van Groningen. Het Infoversum is het eerste volledig digitale 3D-dome theater in Nederland. De ‘dome’ komt op het Ciboga-terrein en opent rond de zomer van 2013 zijn deuren. Het theater denkt 265.000 bezoekers per jaar te gaan trekken. De gemeente Groningen heeft zich enthousiast achter het plan van Target geschaard, een onderdeel van het (sterrenkundige) Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Target is een consortium gevormd door tien partners van wetenschappelijke instituten en commerciële ondernemingen met als gezamenlijk doel extreme hoeveelheden digitale informatie voor wetenschappelijke, maatschappelijke en commerciële projecten op revolutionaire wijze te ontsluiten, rangschikken, bewaren en analyseren. De dagelijks programmering van het Infoversum gaat bestaan uit 3D dome-films, eigen producties, educatieve shows en wisselende tentoonstellingen. Het Infoversum zal ook filmfestivals, kunst- en cultuurmanifestaties en bedrijfsevenementen gaan organiseren. Bron: Nova.

 

Share

Comments

 1. Hoi Arie,

  Wat een schitterend plaatje van het infoversum! Ik vroeg me af of wij die zouden mogen gebruiken voor de promotie van een klein event voor PhD studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG.

  We zouden graag een flyer willen maken, om deze activiteit te promoten. We hebben hiervoor echter een plaatje van goede kwaliteit nodig! Zou u deze misschien met ons kunnen delen? Natuurlijk kunnen we de bron naam ook in onze flyer verwerken!

  Met vriendelijke groet,
  Christel Seegers
  PR manager GOPHER

 2. Betaald van aardgas baten? 🙁

  😉 Paul

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: