30 januari 2023

Een schitterende timelapse vanaf La Palma – Nederlands fabrikaat!

Astroblogger Jan Heuser maakte mij attent op een timelapse video van Maurice Toet, gemaakt op het eiland La Palma. Ik ken Maurice nog uit de tijd dat hij lid was van Christiaan Huygens, de sterrenclub waar menig Astrofotograaf – yep, mét hoofdletter geschreven – begonnen is, zoals Paul Bakker, Jan Brandt, André v.d. Hoeven en Jan Heuser zelf. Maurice Toet was vanaf 17 februari enkele weken op La Palma, alwaar hij met z’n Canon 5D Mark II DSLR (21.1 MP full-frame) en Canon EF 24 – 70 mm f/2.8 L USM + Mamiya Sekor-C 210 mm lenzen maar liefst 15 gigabyte aan data vergaarde. Die beelden vergezelde hij van Mike Oldfield’s Weightless en dat leverde de volgende schitterende timelapse op – kijken verplicht!:

Jan, thanx voor de tip!

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: