31 oktober 2020

Geslaagde Star Party markeert begin restauratie van Dwingeloo Radiotelescoop

De StarParty Poster

De Star Party georganiseerd door www.sterrenstad.nl begon met twee sterrenkijkavonden bij Planetron Cinedome, kinderactiviteiten bij RCN de Noordster en een mounbounceshow vanuit de Dwingeloo Radiotelescoop. Tientallen kinderen genoten bij RCN de Noordster van toneel, luchtraket lanceren of een het maken van een planetenpad. Door de aanhoudende bewolking konden de bezoekers niet naar de strerrenhemel kijken door telescopen aan de rand van de hei. Een radiotelescoop heeft geen last van bewolking en tegen middernacht werd het erg druk rondom de radiotelescoop. Bezoekers kregen van de vrijwilligers van CAMRAS uitleg over radioastronomie en pulsars.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.