16 april 2024

In herhaling: prof. Dijkgraaf over de oerknal in DWDD University

Gisteren gaf professor Robbert Dijkgraaf, scheidend president van de KNAW en vanaf 1 juli de nieuwe directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton, een 45 minuten durende live-college vanuit De Koepelkerk in Amsterdam over de oerknal. Een primeur volgens mij en heel boeiend en leerzaam om te volgen. Voor degenen die het gemist hebben, is hier het college in de herhaling:

Get Microsoft Silverlight

Bekijk de video in andere formaten.

DWDD.

Share

Comments

 1. Theo Lockefeer zegt

  ik heb een boek getiteld : “The Big bang never happened” , van E. Lerner.
  Prof dijkgraaf is geen astronoom en die horen mijns inziens te weten dat de Oerknaltheorie niet onomstreden is.
  een pijler van de oerknaltheorie dark matter is ondanks zeer verwoedde pogingen nog steeds niet gevonden
  en dus wankelt de oerknaltheorie. Zie het boek voor verder info over dit onderwerp. Zie ook plasma-universe.com.

  met vr gr.
  Theo

 2. Nee, Dijkgraaf is geen sterrenkundige pur sang, dat klopt. Maar als deskundige op het terrein van de snaartheorie en de quantum-zwaartekracht kan hij h̩̩l veel over de oerknal vertellen, veel meer dan hij donderdagavond liet zien. Het klopt dat de oerknal niet bewezen is en slechts een theorie is. Maar het is wel een theorie die op vele argumenten berust en geen van die argumenten heeft iets met de donkere materie te maken. Dus uit het feit dat donkere materie nooit direct is waargenomen Рondanks de talloze indirecte argumenten er voor Рhoeven we niet af te leiden dat d̼s de theorie van de oerknal aan het wankelen is.

Speak Your Mind

*