22 februari 2024

Da’s leuk, vliegtuigen bespioneren


Stel het is bloedheet en je zit in de tuin of op je balkon, een beetje te bakken in de zon, een beetje te verbranden, een beetje te drinken, een beetje om je heen kijken – je kent het wel. Je kijkt naar boven en ziet daar in de felblauwe lucht van die condenssporen, van vliegtuigen die op 10 km hoogte naar nog warmer oorden onderweg in Verwegistan zijn. Wat is er leuker dan je smartphone te pakken en de app SkySpy op die vliegtuigen te richten? Daarmee kan je precies zien welk vliegtuig dat daarboven is, van welke maatschappij, welk type, wat vertrek en bestemming zijn, etc… Schitterend gemaakt. Het exemplaar die ik vanmorgen bijvoorbeeld vastlegde bleek een Airbus A330-343 te zijn, die op dat moment 14,1 km van mijn positie af was en met een snelheid van 815 km/u naar Stockholm onderweg was.

Als je deze app combineert met Casper dan kan je echt alles wat daarboven vliegt in de gaten houden en zien aankomen. Mmmmm, zou SkySpy ook het ISS in de gaten kunnen houden? Hieronder nog een video over deze leuke app, waarvan ik de gratizz versie heb, met een sloot ads.

Share

Comments

  1. Thanks for your article, pal.

Speak Your Mind

*