14 april 2024

Wat we hadden kunnen zien…de venusovergang van 6 Juni 2012

Over Jan Brandt

Comments

 1. Jan, een mooi relaas. Ik had zelf ook een blogje over de gebeurtenissen van vanmorgen geschreven en gepubliceerd, toen ik jouw verhaal pas las. Komt op hetzelfde neer: wat leven we toch in een koud, kil, door regen en wolken beheerst kikkerland. Zucht….. Mooie foto’s trouwens van de overgang van 2004. Heb ik die wel eens eerder gezien? Ik moet je zeggen dat ik mij van die overgang weinig meer kan herinneren.

 2. Adriaan Pek zegt

  Op Youtube staan inmiddels tientallen filmpjes in alle soorten en maten. Eigenlijk is het een gebeurtenis van niks, vanaf miljarden standpunten in het heelal moeten miljarden overgangen te zien zijn, dag in, dag uit. Er is zelfs een baan te vinden waarbij Venus constant tussen de waarnemer en de zon staat. Toch? Kop op!

 3. Dat lijkt mij de mooiste baan van je leven. 😀

 4. Jurgen Kobierczynski zegt

  Ik had een paar weken geleden het genoegen gehad door een hoogwaardige Lunt LS152THA 150mm! kijker te kunnen gluren bij de dealer waar ik ga. En, ja, het was wel interessant eens pubertanskes te zien, maar of ik hiervoor speciaal een kijker zou kopen daar stelde ik mij toch de vraag wat ik met het geld beter had kunnen doen.

  “Hoeveel kost dat spel?” “slecht 10000 euro”
  “het zal voor een andere keer zijn…” 😉

  Ik denk dat die deze kijker besteld had vandaag vies zal hebben gevloekt!!! 🙂

 5. Jurgen Kobierczynski zegt

  Het goede nieuws is dat de Lunt kijkers nu in de aanbieding zijn 🙂

 6. Jurgen, heb je de waarnemingen gezien die Andr̩ v.d. Hoeven Р̩̩n van de auteurs op de Astroblogs Рonlangs met zijn Lunt 60 heeft gedaan? Zie: http://www.astroblogs.nl/2012/05/29/zomerzonnetje/ Stel je toch eens voor dat hij die Lunt LS152THA kijker zou hebben.

Speak Your Mind

*