1 oktober 2020

Hoe moeilijk is het voor Marsrover Curiosity om bij Mount Sharp te landen?


De Marsrover Curiosity is nu ergens onderweg tussen de aarde en Mars. Op 6 augustus a.s. zal ‘ie vlakbij

Comments

  1. Het is inderdaad een bijzonder staaltje van vernuft als dit allemaal goed gaat. Je vraagt je af waarom ze het zo complex gemaakt hebben om een mars lander neer te zetten. Waren de vorige pogingen soms te simpel en eenvoudig en geen uitdaging meer?

  2. De reden dat ze hiervoor gekozen hebben is dat de Curiosity met z’n 900 kg veel zwaarder is dan al zijn voorgangers. De Marsrovers Spirit en Opportunity bijvoorbeeld wogen 185 kg. Een ‘normale’ afdaling louter per parachute en/of met een stuiterlanding – zoals andere hebben gehad – is daardoor niet mogelijk.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: