26 oktober 2020

Mini-shuttle X-37B na missie van 469 dagen geland op Vandenberg

Gisteren – zaterdag 16 juni 2012 om 14.48 uur Nederlandse tijd – is de door Boeing gebouwde mini-shuttle X-37B geland op

Comments

 1. Wat heeft die Mini-shuttle X37B daar 469 dagen in de ruimte gedaan?

 2. Jan, het is een geheime missie, dus we mogen niet weten dat ‘ie bedoeld is om “toekomstige ruimtevaarttechnologie te testen in een baan rond de aarde en tijdens terugkeer naar de aarde.” 😉

 3. Anoniem zegt

  Weet je waar ik nu echt helemaal dolle kanarie van snap……..dat “ding” is toch in feite niets anders dan een mini spaceshuttle?? Het kreng is geloof ik zo’n 9 meter lang en dus ruim genoeg voor een paar astronauten met wat handbagage??? Tevens wordt “ie” ook nog eens gelanceerd, lekker veilig vergeleken met het originele shuttle-concept, BOVENOP een (herbruikbare?) draagraket…..Kortom, wat lopen ze bij de NASA nu dan toch aan te klooien met van alles en nog wat zoals commerciele en technologisch zeer ouderwetse Dragon X gevalletjes, terwijl in feite alleen maar het lezen van alle ultrageheime (??) info in dit astroblogje en vervolgens een telefoontje met de luchtmacht afdoende moet zijn voor diezelfde NASA om weer in de bemande ruimtevaartbusines te zijn…..ofwel….en laat ik er dan toch maar eens een hedentendage wellicht ietwat pijnlijke voetbalterm tegenaan smijten..: “zijn zij nou zo dom of ben ik nou zo slim?

 4. Anoniem zegt

  Oh…er staat weer eens “anoniem” boven die reactie..maar ik aan dat de “goegemeente” wel weet dat “ik” dat ben…uw nedrig co-astroblogger..

 5. Anoniem is dan wel weer toepasselijk als je een discussie voert over een geheime missie.

  Maar even wat anders: ik zit wat rond te neuzen op Astroblogs en kom zodoende weer bij dit blogje terecht en zie dat er reacties geweest zijn zonder dat ik de gebruikelijke email notificaties gekregen heb terwijl ik dat wel aangevinkt had. Het ziet er ook weer anders uit. Zo moet ik steeds opnieuw mijn email invoeren en onthoudt hij dat niet meer. Da’s jammer. Kan daar nog even naar gekeken worden? Instelling gereset na upgrade of zoiets?

 6. Ja, dat van die reactie valt wel uit te leggen. Tot voor kort werden de reacties geregeld via WordPress zelf, het systeem waar de Astroblogs onder draait. Maar ̩̩n van de plugins die ik gebruik is JetPack, ook van de makers van WordPress. Ik ben reuze gecharmeerd van JetPack. In de laatste versie, die eind vorige week verscheen, zat een onderdeel over reacties en die heb ik dit weekend geactiveerd Рmet een iets andere layout van de reacties als gevolg. Kennelijk heeft dat tot gevolg dat notificaties die onder WordPress waren geactiveerd bij je reacties niet worden overgenomen door JetPack. Oeps, ik heb geen idee hoe dat op te lossen valt.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: