19 juli 2024

Space Shuttle astronaut Alan Poindexter zondag omgekomen bij tragisch ongeluk

Credit: NASA

Space Shuttle astronaut Alan Poindexter (51) is afgelopen zondag om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk met een waterscooter of jetski. Poindexter – ook wel “Dex” genoemd – was met z’n familie op vakantie in Pensacola, Florida. Daar ging hij met één van z’n twee zonen waterscooteren, beiden op één scooter. Vervolgens werd hij vol geraakt door een andere waterscooter, bestuurd door… z’n andere zoon. Poindexter was piloot bij de STS-122 missie in 2008 van Space Shuttle Atlantis. In 2010 was hij commandant van STS-131, de missie met de Discovery. Op de foto hierboven zie je Poindexter in het observatiegedeelte van het internationale ruimtestation ISS, de Cupola. Meer informatie over Poindexter vind je op deze biografische pagina.

Share

Speak Your Mind

*