18 mei 2024

Beelden van de Higgs-persconferentie bij CERN

Credit: Maximilien Brice, Laurent Egli/CERN

Ik heb zelf vanochtend nul komma niks van de seminar bij CERN en de daarop volgende persconferentie gezien – werken voor de baas, je snapt het wel. Daarom is het maar goed dat er zoiets als YouTube bestaat, waar ze de gehele persconferentie van meer dan een uur hebben geplaatst. Zodra ik beelden heb van de seminar zelf zal ik die hier ook plaatsen.

Poll

Oh ja, er was ook nog zoiets als een poll, welke ik 22 juni gestart heb. Hier de uitslag van die poll:[polldaddy poll=6335955]Eigenlijk is antwoord 2 het juiste antwoord gebleken. Het is een ja, mits: er is een nieuw deeltje ontdekt, dat deeltje is zeker een boson en hoogst waarschijnlijk een Higgs boson. In de persconferentie hoor je Ralf Heuer – de grote CERN-baas – het zelfs nog stelliger zeggen (zo vanaf 1:50m ongeveer): het is een Higgs boson, alleen weten we nog niet wélk Higgs boson, een SM-Higgs boson, volgens het Standaard Model, of een exotische variant?

Share

Speak Your Mind

*