1 oktober 2020

Maan ging vanmorgen vroeg voor Jupiter langs

De Maan ging deze nacht/vroege morgen voor Jupiter langs: een Jupiterbedekking. Een spectaculair gezicht door een telescoop. In Valthe was het gebeuren met hindernissen te volgen. Wolken bedekten het

Comments

 1. Prachtige foto’s Paul, vooral die eerste vind ik een schitterende sfeerfoto. Je ziet niet alleen de maan en Jupiter, maar ook de vier maantjes. Gezien het slechte weer hier heb ik niet eens een poging gewaagd het te bekijken. Ik heb van deze Astroblog van jou ook de categorie ‘Favoriet’ even aangekruist, want dat zorgt er voor dat de allereerste foto van de blog – in dit geval die sfeerfoto – in de header van de homepage komt, waar die roulerende foto’s in staan. Heeft ‘ie wel verdiend. 😀

 2. Geweldig mooi resultaat die foto met de wolken! Fantastisch.

  Ik heb nog telefonisch contact gehad met Andre en Jan B. en overwogen ook een poging te gaan wagen. Maar gisteravond was voor mij al duidelijk dat het hier in Dordt niet zou gaan lukken.

  In het noorden hebben jullie maar weer geluk gehad.

  PS aan Arie: ik krijg nooit meer notificaties per email op reacties. Dit werkt helaas niet meer.

 3. Het is bijna science fiction, adembenemend mooi! Bedankt voor het vroege opstaan, zodat wij dromelijntjes er ook van kunnen genieten.

 4. Anoniem zegt

  Vanochtend bij het opstaan vroeg ik me af: zou het iemand nog gelukt zijn vannacht… en wauw!… ja dus. Schitterend. Vooral die maantjes erbij! Ikzelf ben pas lid geworden van de astro-watjes, heb dus bij voorbaat met dit slechte weer geen pogingen ondernemomen, hoewel H me verzekerde met me mee te zullen gaan de polder in.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: