16 juni 2024

Ook sterrenkunde op de Campus Party in Berlijn

Credit: Campus Party

 

Van 21 tot 26 augustus 2012 wordt op vliegveld Tempelhof bij Berlijn de Campus Party georganiseerd, een grootschalig evenement waar 10.000 deelnemers uit 27 landen worden verwacht en waar via conferenties, workshops, wedstrijden en activiteiten over techniek en de toepassing ervan wordt gesproken. De allereerste Campus Party werd in 1997 gehouden in Malaga in Spanje, en toen was het gericht op computerspelen. Het doel van de komende CP is:

‘re-type Europe’s source code’ to transform Europe into a better place

Nou, een mooiere doelstelling kan je anno nu toch niet bedenken? Er zijn diverse podia op CP en op eentje daarvan – de Galileo Stage – zal ook sterrenkunde aan bod komen. Drie sprekers zullen er ten tonele verschijnen:

  • Stuart Clark, sterrenkundige uit Engeland, zal het hebben over de zwaartekracht en dan met name over de vraag hoe de volgende theorie daarover ná Einstein’s relativiteitstheorie er uit zal zien.
  • Nando Patat – leuke naam – uit Duitsland is hoofd van ESO’s waarneemprogramma en hij zal het hebben over een niet zo bekend onderwerp: sterrenkunde en emoties. Ja ja mensen, ook bij sterrenkunde komen emoties om de hoek kijken.
  • Tenslotte zal Gero Rupprecht uit Duitsland, die zich bij de ESO bezighoudt met het ontwikkelen van instrumenten, ingaan op het onderwerp van de ‘Tweede Aarde’: is er een exoplaneet die op de onze lijkt en waar zich hoogintelligent leven op bevindt?

Op de CP zijn uiteraard nog vele andere thema’s die besproken worden en bekende sprekers die acte de presence geven zijn Sir Tim Berners-Lee – dé uitvinder van het World Wide Web – Paulo Coelho en Don Tapscott. Kortom, een interessant programma. Als je mee wilt doen kan je hier kaartjes bestellen. Bron: Campus Party.

Share

Speak Your Mind

*