3 maart 2024

Vandaag precies 43 jaar geleden: de lancering van de Apollo 11

Het was 16 juli 1969 om 15:32 uur Nederlandse tijd toen de Saturnus V draagraket vanaf lanceerplatform 39A op het Kennedy Space Center gelanceerd werd voor de historische Apollo 11 missie. De raket bracht Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins naar de maan. Collins bleef in de CSM (Command Service Module) “Columbia” rondjes om de maan vliegen, terwijl Armstrong en Aldrin in de LM (Lunar Module) “Eagle” afdaalden naar de maan, alwaar zij op 21 juli hun historische eerste stappen zetten. Hier beelden van de lancering, met commentaar van Walter Cronkite, die drie jaar geleden overleed – tijdens het veertigjarige jubileum van de Apollo 11-vlucht.

Van de lancering van de Apollo 11 heb ik vaker beelden laten zien, sterk vertraagde beelden van de ontbranding van de gigantische F1-motoren, hier met een dramatisch muziekje op de achtergrond en daar met een deskundig commentaar. Ook de moeite waard om te bekijken.

Share

Comments

  1. H.A. NEYENHUYS zegt

    DE BELANGRYKSTE GEBEURTENIIS VAN DE 20E EEUW !

Speak Your Mind

*