24 september 2023

Curiosity geland op Mars en hij werkt!!

Credit: NASA/JPL-Caltech

Om 07.32 uur Nederlandse tijd is de Marsrover Curiosity geland in de Gale krater op Mars. Hij is veilig geland en kort na de landing wist ‘ie al direct de eerste foto’s te zenden, waaruit bleek dat de Curiosity rechtop staat en werkt. Later volgden ook HD beelden, zie hierboven. We zien daarop de schaduw van de Marsrover. Toen het bericht van de landing binnenkwam brak er een enorm gejuich uit in het vluchtleidingscentrum van de NASA, bij het Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Californië. Later meer nieuws… Bron: NASA.

Share

Comments

 1. Rob van der Meer zegt

  Hoi Adrianus,

  Uiteraard vanmorgen -met zweet in m’n handen- de landing op nos.nl gevolgd. Maar … heb ik nu live zitten kijken naar gebeurtenissen van een kwartier oud? (Is ie om 07.16 geland of om 07.31 uur?)

  Dank, groet,

  Rob.

 2. Aardse tijd landde hij om 07.31 uur Nederlandse tijd, maar aangezien het signaal vanaf Mars er een kwartier over doet landde ‘ie dus feitelijk een klein kwartier eerder.

 3. Jan Brandt zegt

  Wat een manier om de maandagochtend te beginnen, geweldig hoor….die Curiosity-uitzending op NASA-TV!! Al die naar kilo’s valium snakkende NASA/JPL/CALTECH-koppies zo vlak voor de landing en dan vervolgens die ontlading/ontploffing van blijdschap en opluchting dat het allemaal goed is gegaan…..want..eh….het is toch echt een hele prestatie om zo’n moeilijke landing met dat bezopen skycrane (hoeveel whisky moet de knakker in zijn mik hebben gehad toen ie met dat idee op de proppen kwam!!??) systeem op zo’n afstand helemaal autonoom en zo precies voor elkaar te boksen….Chapeau NASA!!
  Oh….ja….enne…dat heerlijke, met bijkans erotiserende afkortingen doorspekte, NASA-ruimtevaart jargon…..zucht!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: