23 oktober 2019

Dit moet je zien: MRO heeft de Curiosity gefotografeerd tíjdens de afdaling

De Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) is er vanmorgen met z’n fameuze High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) camera in geslaagd om de Marsrover Curiosity tijdens z’n afdaling, bungelend aan de parachute, te fotograferen. Deze geweldige foto – resolutie 33,6 cm per pixel 😯 – is het resultaat,

Comments

  1. geweldig! we wachten nu nog op de foto’s van de skycrane.

    • Nou, wie weet. Ook NASA’s Mars Odyssey en ESA’s Mars Express zouden proberen om de landing in beeld te brengen. En als ze al die foto’s aan elkaar plakken kunnen we zelfs nog een video van de afdalende Cursiosity verwachten. 🙂

  2. Supergaaf! Ik zat vanochtend echt met kippenvel het nieuws te volgen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: