21 juli 2024

Curiosa rondom de Curiosity

Tjonge jonge, ‘Curiosa rondom de Curiosity’, Adrianus waar haal je ’t vandaan. Ja, de landing van de nieuwste Marsrover Curiosity brengt wereldwijd heel wat opwinding met zich mee en dat levert soms leuke dingen op. Zo blijkt de landing afgelopen maandag een mooi excuus te zijn geweest om bijvoorbeeld te laat op je werk te komen:

Credit: XKCD

Bron: Astropixie. Verder heeft ook Google aandacht besteed aan de landing van Curiosity. Laatste weken hebben ze dagelijks een apart logo op hun zoeksite, de welbekende ‘droodle’, en die van maandag was bijzonder:

Credit: Google

Zie je ’t, linksboven van die speerwerper? Ik zag de droodle via een tweet van Remco Timmermans (@timmermansr). Dan schijnt er ook voor het eerst een UFO op Mars te zijn waargenomen:

Credit: NASA/JPL-Caltech

Het is (uiteraard, ahum) geen UFO, maar het hitteschild. Vereeuwigd via een hoge resolutiefoto door het Mars Science Laboratory’s MARDI instrument. Op de achtergrond zie je Mars. Bedenk dat het schild ónder de Curiosity zat, dus ónder de Marsrover uit viel. Tenslotte de vluchtleiders van JPL, die afgelopen maandag na de landing zowat in extase raakten – jullie hebben de beelden ervan gezien. Eén van die vluchtleiders trok wereldwijd nogal de aandacht, vanwege z’n haarkapsel: Bobak Ferdowsi. Sindsdien wordt ‘ie NASA’s Mohawk Guy genoemd. 😀 Hier een interview met ‘m op video.

Bron: Astropixie.

Share

Speak Your Mind

*