14 juli 2024

Erik Verlinde haalt de zwaartekracht naar beneden op Lowlands

Credit: Erik Verlinde

Het wordt tropisch warm dit weekend, dus fantastisch weer voor ‘A campingflight to Lowlands Paradise‘, het jaarlijkse driedaagse evenement op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen, dat sinds 1993 vol staat met muziek, literatuur, film, cabaret, ballet, theater, strip én wetenschap! En voor dat laatste moet je vooral even de zondag in de gaten houden – we schrijven dan 18 augustus 2012 – want om 13.45 uur zal Erik Verlinde ten tonele verschijnen, de wereldberoemde hoogleraar Theoretische Fysica, die geruchtmakende theorieën over de zwaartekracht heeft. Op de website van Lowlands wordt Verlinde als volgt neergezet:

Hee jij daar, met je geschaafde knieën, en je loodzware bagage! Loop ff binnen bij het LL Uni-college van Erik Verlinde. Dit ga je interessant vinden. Zwaartekracht naar beneden halen is namelijk appeltje eitje voor deze professor! Zonder blikken of blozen laat hij de wetenschap op zijn grondvesten schudden als hij Newton en Einstein tegenspreekt en beweert dat zwaartekracht geen fundamentele kracht is. En daar blijft het niet bij. De bouwstenen van het heelal, de zwaartekracht, de snaartheorie, de kwantummechanica – deze Spinozaprijswinnaar is van alle markten thuis! Dit college wordt mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)/

Afijn, alleen daarom al zou je naar Lowlands moeten gaan. Bron: Lowlands.

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    He interessant! Komt hier een livestream van? Ik wil het wel erg graag zien namelijk! 😛

  2. Van Lowlands 2012 zijn diverse livestreams, waarvan drie via YouTube: http://www.youtube.com/lowlands Maar ik weet niet of daar ook de sessies van die wetenschappers bij zijn.

  3. Thanx voor de link. Ik maak er even een apart blogje van om ’t meer aandacht te geven.

Speak Your Mind

*