22 februari 2024

22/23 september: Live Astroblogs vanuit de SpaceUp Europe conferentie!

Credit: SpaceUp Europe

In het weekend van 22 en 23 september a.s. zal in het Cosmodrome in Genk (België) SpaceUp Europe worden gehouden, de eerste Europese versie van de in 2010 in San Diego (V.S) voor het eerst gehouden tweedaagse conferentie over ruimtevaart en sterrenkunde. Namens de Astroblogs zullen uw trouwe scribenten Jan Brandt en ik live verslag gaan doen van SpaceUp Europe! We zullen daar twee dagen de spontane discussies, presentaties en demonstraties volgen en verslaan, hetgeen instantaan met de lichtsnelheid op de Astroblogs te lezen en te zien zal zijn. Yep, met nadruk op spontaan, want dát is het karakter van de SpaceUp conferenties, eigenlijk heten het onconferenties [1]Ook wel bekend als ‘user-generated conferences’ of BarCamps. :  er wordt geen programma van tevoren gemaakt, de deelnemers bepalen op de dag zelf wat ze gaan doen en waarover ze met elkaar het gesprek zullen aangaan. Mijzelve en de heer Brandt kennende denk ik niet dat wij daarbij passief zullen toezien, maar dat ook wij een kosmisch steentje zullen bijdragen aan SpaceUp. Dit weekend is SpaceUp Los Angeles bezig en hier kan je een livestream ervan zien, om een indruk te krijgen van zo’n onconferentie.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Ook wel bekend als ‘user-generated conferences’ of BarCamps.

Comments

  1. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

    Hey wat leuk dat jullie erbij zijn! Ik ga jullie verslagen op de voet volgen heren, veel plezier daar!

Speak Your Mind

*