19 april 2024

Video: de vernietiging van Pompeii door de Vesuvius op 24 augustus 79

Het is vandaag precies 1933 jaar geleden dat de stad Pompeii compleet vernietigd werd en ongeveer 10.000 mensen om het leven kwamen door een uitbarsting van de nabij gelegen vulkaan Vesuvius. Niet echt een onderwerp dat je zou verwachten op de Astroblogs. Maar voor onderstaande animatie van deze rampzalige dag maak ik een uitzondering, die moet je echt bekijken.

Bron: Cosmic Log.

Share

Comments

  1. mooie reconstructiefilm. Het begint overdag en de volgende ochtend is alles in de as. En dat begrijp ik dan weer niet, want ik had altijd geleerd dat Pompei in de vroege ochtend overvallen was door overstroming met lava en dat men later zelfs slapende mensen opgegraven had. Zo snel zou dat gegaan zijn. Maar als ik deze animatie zie, zou je denken dat men voldoende tijd moet hebben gehad om te vluchten.

    PS: ik krijg tegenwoordig geen emails meer als er een nieuwe Astroblog verschenen is. Klopt dat?

  2. Ja, ik had ook het idee dat het veel sneller moest zijn gebeurd. Mensen waren inderdaad in hun slaap overvallen door de lavastromen. Als je de video ziet denk je dat men ’s morgens toch al flink moet zijn gewaarschuwd en dat men de benen zou nemen. Even over je PS’je: was dat dan zo, dat jij altijd een e-mail kreeg bij iedere nieuwe Astroblog? Ben je niet in de war met nieuwe reacties?

    • Ik had mij ooit aangemeld voor emails over astroblogs en kreeg inderdaad elke nieuwe astroblog ook als email toegestuurd. ik zal eens kijken of ik mij opnieuw kan aanmelden. (moet even zoeken waar en hoe dat ook alweer ging)

  3. Werken de notificaties per e-mail bij reacties wel? Ook dat ging een poosje niet goed en daarna weer wel.

  4. OK, goed om te horen. Ik wordt af en toe helemaal gek van die plugins, want dan blijken ze niet te werken of in conflict met elkaar te zijn. Kwam er bijvoorbeeld vanochtend achter dat er een conflict is tussen de plugin die de Astroblogs doorzend naar Facebook en de plugin die het formulier op de kontaktpagina verzorgt. Zucht…

  5. Oh wacht, volgens mij heb ik ontdekt wat je bedoelde. De plugin Jetpack had zo’n widget voor in de zijbalk, waarmee je je op Astroblogs kon aanmelden en je inderdaad op de hoogte werd gehouden van nieuwe blogs. Ik heb die kennelijk een keertje gedeactiveerd. Heb ‘m nou weer actief gemaakt, dus als het goed is krijg je nou weer mails van nieuwe blogs, hoop ik…. De widget staat weer in de zijbalk, onder de reacties. Eh… over reacties gesproken: als je op de knop ‘older’ drukt van die reacties verschijnen NIET de oudere reacties. Ook dat is weer een niet goed werkende plugin. Ik blijf bezig… 👿

  6. Zeer indrukwekkend om te zien, ondanks dat het een animatie blijft.

Speak Your Mind

*