30 mei 2024

Uit den ouden doosch: Neil Armstrong’s historische maanlanding op video

Het kon natuurlijk niet uitblijven: na het overlijden van Neil Armstrong zie je overal weer die films opduiken van de historische vlucht van de Apollo 11, die leidde tot de landing op de maan op 20 juli 1969. Zoals deze van de eerste stappen op de maan – “it’s one small step for men” … je weet wel.

En deze over de afdaling met de maanlander de Eagle, een afdaling die zenuwslopend was, hetgeen ik in een eerdere Astroblog heb verteld:

Astroblogger Jan Brandt belde mij overigens vanmorgen om te zeggen dat hij nog een heleboel videobanden heeft van een televisieserie, waarin Neil Armstrong commentator was. Voor Armstrong niets heel bijzonders, want hij was niet iemand die op de voorgrond stond. We gaan er binnenkort wel eens naar kijken met videorecorderd, die onder een dikke laag stof op zolder liggen en kijken of het nog wat is. Bron: Universe Today.

Share

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Yep….die serie, “Testpilot” geheten als ik mij niet vergis, die Neil Armstrong himself dus bij grote uitzondering presenteerde ging uiteraard over de geschiedenis van de luchtvaart…………..ooit lang geleden (15 jaar of meer?) uitgezonden op de nederlandse televisie en door mij allemaal ijverig opgenomen op video “voor later”…..en nu maar hopen dat die stoffige banden nog beetje intact zijn!

Speak Your Mind

*