21 maart 2019

Vijftig jaar geleden begon de Mariner 2 de eerste interplanetaire reis

De Mariner 2, die 27 augustus 1962 de eerste interplanetaire reis begon.

Gisteren was het precies vijftig jaar geleden dat de allereerste interplanetaire reis begon. Op 27 augustus 1962 werd de Amerikaanse sonde Mariner 2 met een Atlas-Agena draagraket vanaf Cape Canaveral (Florida) gelanceerd. De verkenner vloog naar Venus en luidde daarmee de eerste reis in naar een andere planeet in het zonnestelsel. De Mariner 2 was een kopie van de Mariner 1, waarvan de lancering op 22 juli 1962 mislukte. Mariner 2 ervaarde ook talloze technische problemen, maar toch slaagde het 202,7 kg zware ruimtevaartuig erin om op 14 december 1962 Venus te passeren op een afstand van

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.