24 juli 2024

D’r kwam even een crash van m’n database tussendoor

Oeps, m’n database had een crash. Credit: Geralt/Pixabay.

Ik begreep dat de Astroblogs er vandaag een poos uit lag. Een deel van de pagina was wit, geen enkele blog te zien. Ik heb geen idee hoe lang dit geduurd heeft, want ik was een groot deel van de dag met andere zaken bezig. Het kostte even voor ik door had wat het euvel was, maar dat bleek uiteindelijk iets vervelends: in de database van de Astroblogs was het onderdeel met de ‘posts’, dat zijn alle berichten, gecrashed. Oeps! Maar uiteindelijk heb ik die tabel via PHPMyadmin, de tool voor het beheer van de database, kunnen repareren. Afijn, alles is hopelijk weer hersteld. Ik heb geen idee wat de oorzaak precies was, maar ik hoop dat het eenmalig was. En Jan, je concept over Stephan’s quintet staat er volgens mij nog. 🙂

Share

Comments

  1. Ik heb net nog effe geprobeerd om mijn Stephan’s quintet-artikeltje ter bewerking (het is Hickson compact group 92 in plaats van 90) weer op mijn scherm te krijgen, maar dat geeft nog steeds geen sjoegen….de enige manier om nog iets van mijn oorspronkelijke artikel terug te zien te krijgen is als ik “voorbeeld” aantik….maar daar zie ik net de helft van m’n stukkie en ik kan er niet inkomen…. Misschien heb jij nog een digitale repareer-aap ergens in een mouw verstopt maar anders vrees ik dat ik kan fluiten naar m’n artikeltje….zucht…Overigens, aan de positive kant, heeft Astroblogs niet echt lang platgelegen want het gedonder begon opeens toen ik al klaar was met schrijven en net was begonnen met het invullen van de “tags” om daarna het hele zwikkie te publiceren….en dat was net iets na half tien vanavond……laat ik het dan maar zien als een schrale troost!?

  2. Als trouwe lezer van Astroblogs had ik dat gisteravond rond half tien ook al gemerkt. Later op de avond kon ik al weer lezen.

  3. Jan, probeer het nou nog eens. Ik zie je blog wel staan, maar ergens halverwege stopt de tekst abrupt. Daar ging het kennelijk fout. Nou ja, publiceer je toch een halve Astroblog, ook leuk. 🙂

Speak Your Mind

*