28 september 2023

BBC’s Horizon over Marsrover Curiosity

Tot nu toe had ik de ervaring dat het populaire wetenschappelijke Britse programma BBC Horizon live wel te zien bewonderen was op de BBC, maar dat het daarna als ‘uitzending gemist’ alleen te bekijken was door en voor inwoners van Groot-Brittannië, na drievoudige verificatie van hun paspoort, DNA-testen en overlegging van hun stamboom tot de tijd van Henry VII. Voor ons niet-Britse stervelingen was het uitgesloten dat we achteraf nog konden genieten van dit fantastische programma. Zelfs YouTube was ontoegankelijk voor uitzendingen van Horizon, met de Britse autoriteiten loerend op eventuele overtredingen. Groot was mijn verbazing dan ook dat ik deze week een complete uitzending van Horizon op YouTube tegenkwam over de Marsrover Curiosity! Geen idee of dit een keerpunt in de geschiedenis is en de uitzendingen van Horizon nu toch gewoon op youTube te bekijken zijn, maar ik zou zeggen geniet er van – zolang het nog kan!

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    “na drievoudige verificatie van hun paspoort, DNA-testen en overlegging van hun stamboom tot de tijd van Henry VII” Haha mooi verwoord 🙂

  2. Goed gevangen, Arie!!! Afgelopen maandag was er namelijk weer een (door mij jammerlijk gemiste) uitzending van Horizon op onze inderdaad echt waanzinnig dichtgetimmerde…..snik…ozo geliefde BBC…….zou dat deze toevallig zijn geweest??…nou ja, ik ga zeker kijken…enne…bedankt voor het “vissen”..ha..ha..!!!

  3. alas…deze aflevering had ik toch al eerder “life” gezien maar ook voor de “tigste keer” is en het blijft geweldig kijkvoer!!

  4. Avatar foto RemcoH1980 zegt

    Wow, wat een prachtige docu zeg…….nu moet ik de rest van die serie ook gaan kijken!! Great stuff!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: