24 juli 2024

Telescopenavond bij Chr. Huygens: Wat is de ideale telescoop?

Telescoopavond bij Chr. Huygens

Vrijdagavond a.s. – 14 september 2012 –  houden ze bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens een ’telescopenavond’, welke zal worden geleid door Paul Bakker. De bedoeling is dat een ieder zijn telescoop meeneemt – tenminste, als je er eentje hebt. Aan de hand van de aanwezige telescopen zal Paul ingaan op de voor- en nadelen van telescooptypes en type monteringen. Aan de orde komen ook vragen als: hoe moet je de pool-as uitlijnen, is je kijker goed gecollimeerd, etc. Heb je vragen over telescopen in het algemeen of je telescoop in het bijzonder, dan is dit dé gelegenheid om ze te stellen. Als het helder is kunnen we de telescopen ook buiten testen. De avond begint om 20:30 uur in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard. Om 20:00 uur is de zaal open. Iedereen – met of zonder telescoop – is van harte welkom! Ook geïnteresseerden die geen lid zijn worden deze avond van harte uitgenodigd. Bron: Chr. Huygens.

 

Share

Comments

  1. Zo..zo….. Arie,…enne….ga jij dus ook komen MET je telescoopje nadat je die eerst ontdaan hebt van die kilometers dikke laag stof..ha..ha…??!!

  2. Nee, ik kom daar als reporter. Ik schrijf over wat ik allemaal hoor en zie. 🙂

  3. Als ik zonder telescoop mag binnengelaten wordt, kom ik ook.

  4. Oeps, ik hoop dat ik kan komen (met of zonder telescoop). Heidi (m’n vrouw) heeft morgenavond een bruiloftsfeest van een collega. En ik betwijfel of de oudste dochters thuis willen blijven om op m’n jongste dochter te passen, zucht… 🙁

Speak Your Mind

*